Om os​

Anneberg fik sit navn i midten af 1600-tallet, da rentemester Henrik Müller overtog stedet og opkaldte det efter sin datter Anna Cathrine.

I 1947 købte J.C. Hempel Annebjerggaard Hovedgaard og byggede i 1954 den engelsk inspirerede hovedbygning på den anden side af Annebjerg Stræde. Hempel var også begejstret for tømmerbakken, hvor Hempel Glasmuseum (indtil 2012 Anneberg Samlingerne) nu ligger - og så, at stedet med den pragtfulde udsigt over Isefjorden ville være yderst velegnet til kulturhus. Han havde sine egne tanker om, hvordan det skulle se ud, og i samarbejde med arkitekten A.P. Birkedal blev huset færdigt i 1965, 50-året for starten af Hempels skibsfarver.

Bygningen symboliserer et skib. Når man kigger gennem det store vindue ud over vandet, skal man forestille sig, at man står på kommandobroen. Udenfor ses ankeret. Bagude er masten. Oppe på marken bag ved bygningen står skulpturen "Rorgængeren", ligesom parkens øvrige skulpturer udført af billedhuggeren Viggo Jarl.

​Hempel ønskede, at gæsterne skulle kunne bydes på en forfriskning. Ønskedrømmen var, at man gennem et panoramavindue kunne nyde udsigten over Isefjorden. De lokale myndigheder var imod, at der blev lavet restaurant, derfor blev lokalerne i første omgang indrettet til kælderrum. Senere fandt man ud af, at en god restaurant ville være en attraktion for området, men da var det desværre for sent at udføre de projekterede panoramavinduer.

Se mere om Hempel Glasmuseum.

Vores kunder siger

Sofie Bech

​Fantastisk hyggeligt spisested. Maden er god og priserne er i den grad rimelige. Vi fik en skøn frokost til 4 personer og manglede ikke noget for 850 kr (Inkl. vin og øl) TAK. Og søde tjenere også. Vi kommer helt sikkert igen.

Helle Nielsen

En fantastisk skaldyrsaften 4/8 👍God velsmagende mad, og en god timing, mht servering. Kompetent personale sørgede for denne gode oplevelse ...

Nina Sørensen

Dejlig mad, skøn beliggenhed, venligt personale= tip top

​Anneberg Café og Restaurant ApS

CVR: 40307540

Annebjerg stræde 2,
​​​4500 Nykøbing Sj

Tlf.: ​59 91 35 17

E-mail: ​anneberg@email.dk

Følg med på Facebook og Instagram

facebook-logo-button   instagram-logo

Mandag

Lukket

Tirs- fre

10.00 - 17.00

Lørdag & søndag

​10.00 - 17.00

Mad ud af huset og selskaber i huset har vi åbent for hele året.